Üdvözli a Műszervilág - a mérések otthona!

Műszervilág - a mérések otthona

Erőmérő - digitális erőmérő - rugós erőmérő műszerek

A nyomóerő és húzóerő mérésére is alkalmas digitális erőmérőket anyagvizsgálatok, minőségellenőrzés, kutatások, fejlesztések és oktatás során alkalmazzák a legszélesebb körben. 

A gyártók a gyártási költségeik minimalizálása mellett igyekeznek optimalizálni az anyagaik, termékeik és folyamataik teljesítményét is. A tökéletes gyártásfolyamathoz azonban ezen nyersanyagok és termékek teszteléséhez is szükség van. Ez a fajta teszt általában erőmérő segítségével valósul meg, ahol a gyártásban részt vevő komponensek és anyagok állapotának felmérése történik meg: megtörik vagy meglazul-e erő hatására a gyártmány/nyersanyag.

Az erőmérőket általában arra használják, hogy megállapítsák, hány Newton-os erő kifejtése szükséges pl. egy ajtó kinyitásához vagy egy jármű fékpedáljának a lenyomásához. Az erőmérők képesek továbbá a fémcsövek és kábelek roncsolásához használt szakítási erő megmérésére is. De digitális erőmérőket használnak általában annak megállapítására is, hogy mekkora erőhatások érik az utasokat az autóbalesetek ütközései során.
Kínálatunkban a leg szélesebb körben találhatóak meg digitális erőmérő műszerek beépített, vagy külső erőmérőcella kivitelben.

Top